Bravo Ciuhodarule, dar degeaba (inca)

 In Senatul Romaniei din 105 oameni prezenti la votarea Propunerii legislative privind interzicerea explorării și exploatării prin fracturare (fisurare) hidraulică a hidrocarburilor gazoase sau lichide și anularea licențelor exclusive de explorare a proiectelor ce utilizează această metodă, un proiect initiat de gruparea parlamentara a PP-DD, numai 8 oameni  mai iubesc tara asta, 10 sunt cei care se mai gandesc iar restul de 87 sunt vandutii, binelui poporului (fie la ei acolo), adica cei care vor sa li se fractureze/fisureze.

Si “daca noi suntem retrograzii cu -noi nu ne vindem tara-” nu stiu daca v-am aratat, parca da,  dar va mai arat o data ce inseamna asta , pentru cine n-a vazut, poate se uita si astia 87 da-le-ar dumnezeu gaze de sist sub Palatu Parlamentului!

Plecat de la Senat in 8. 11.2013, la Camera Deputatilor, primeste din nou Aviz Negativ  ieri, 19.11.2013. (va mai urma)

Amu luati ceva solid dedesubt pana cititi Justificarea Guvernului pentru respingerea proiectului, cititi si…cutremurati-va mai bine aici, (de ras) decat mai incolo (de plans)

Observatiile Guvernului aduse in favoarea explorarii si exploatarii prin fracturare hidraulica a gazelor de sist pe teritoriul Romaniei:

1 – se creaza locuri de munca;

   – nu exista norme europene care sa interzica acest procedeu, chiar daca  Comisia ENVI a Parlamentului European pentru Mediu atentioneaza asupra numeroaselor riscuri ale exploatarii gazelor prin fracturare hidraulica si necesitatea unei atentii sporite asupra acordarii acestor avize, si acum aproape ca citez : e dreptul lui (al fiecarui stat) sa exploateze prin orice medota vrea propriile resurse energetice, (ne da si Directivele europene care-i dau dreptul.)

3. In  4-5 ani pana gasim gaze, cine stie ce se intampla, deocamdata doar se prospecteaza, daca se inventeaza tehnologia fara fracturare, aia pura, “Clean fraking” si se implementeaza la noi in 2 ani (si nu ca la americani care se chinuiesc din 97 s-o gaseasca), ce te faci tu Ciuhodarule, nu cazi tu de pacalici, tu si americanii?  e? E?

4.  Nici sa nu va ganditi ca daca se vor produce cutremure, Institutul de Fizica al Pamantului nu le-ar depista epicentrul, si localizandu-l n-o sa dam noi de urma astora care vor folosi fracturarea chiar de se vor ascunde si-n crapaturile pamantului, ii scoatem de-acolo si le dam noi na-na si mama ce-i mai amendam ( 1-2 milioane pers. juridice si 25-50 mii lei pers. fizice, ca doar n-o sa-i bagam la mititica pe astia marii)

5. Ce daca Bulgaria s-a opus exploatarii? DA! Exploatarii am zis dar nu explorarii!! ca noi doar exploram ce daca acum la punctul 5 va mintim ca pe niste looseri ce sunteti, pe fata iar la punctul 1 v-am zis-o pe bune?: “Fiecare stat membru are dreptul sau de a alege diferitele surse de energie si structura generala a aprovizionarii sale cu energie. Astfel, fiecare stat membru are optiunea de a orienta politica sa energetica in functie de prioritatile nationale si, astfel sa adopte o pozitie mai favorabila sau mai restrictiva fata de extragerea hidrocarburilor prin procedeul fracturarii hidraulice.” .” ca atunci de ce-am mai fi facut precizarea asta daca ne gandeam doar la explorare si nu la exploatarea prin fracturare?  Ca doar noi aicisa dam aviz negativ lu’ mama si nu proiectului de interzicerea explorarii si fracturarii.

Si cum adica, s-o faca Ucraina si noi NU? Cine suntem noi in fata noastra??

2.  Si mai zice Guvernul asa: noi nu fracturam in explorare, fracturam doar in exploatare cu putin noroc, dar acum abia exploram asa ca n-o sa avem noroc decat de cel mult 300 de cutremure/locatie si apa fiarta cu sulf, http://www.nasul.tv/2013/11/09/ipoteze-ingrijoratoare-de-ce-fierbe-apa-din-fantani-in-localitatea-izvoarele/  voi credeti ca apa grea cu metale si substante chimice otravitoare creste asa moca, in toate bataturile?prin urmare, citez exact: “nu se poate accepta un act normativ care  limiteaza cunoasterea geologica a teritoriului national si a resurselor minerale care sunt proprietatea statului si limiteaza in sine suvernatitatea (lui) asupra subsolului national.” 

M-am frecat la ochi da’ sa moara mortu’’ ca asa spune, cum scrie cu rosu inaintea ochilor! Cu alte cuvinte – bai Ciuhodarule, tu crezi ca suvernatitatea poporului e tot una cu suvernatitatea statului?  Nu frate, fiindca poporul care a dat legitimitate reprezentantilor alesi ai statului se dau in vant dupa autoexpropriere si vor sa scoata si fum pe nas cand beau apa, ce pana mea! Unde mai pui ca daca se intampla “cu folos” ca la americani, sta si el mai mult acasa  in concediu medical, sa se odihneasca si nici macar efort sa se mai pieptene nu-i mai trebuie sa faca, nici oaia s-o mai tunza, pana si de chibrit o sa faca economie, ca o sa-si aprinda tutunu direct la tita vacii cand o mulge. Da ce zic eu, ce va mai chinuiti bre sa forati asa la mare adancime, bagati-ne repede conducta dupa iahnia de fasole, ce sunteti fraieri ? “Clean fucking”!

6. si cel mai tare: Ma Ciuhodarule, ma! Si unde vrei tu sa ne-mpingi? La acte de discriminare intre hidrocarburi? Ai citit ma, Drepturile fundamentale ale hidrocarburilor? Cum dreac ma, de-ai ajuns tu parlamentar? Unde s-a mai pomenit asa ceva, sa fracturam hidrocarburile clasice si rocile fierbinti si sa nu fracturam gazele de sist?

Acesta nu e un pamflet, nu ma credeti? luati si cititi: 8.11. aviz negativ interzicere fracturare gaze sist

si mai lasati-o-ncolo de nuzica, azi n-am chef!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s