3.12.2013 – Apel disperat al satenilor sechestrati din Pungesti la autoritatile surde ale statului roman

Capitolul II INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI

Art. 189

Lipsirea de libertate în mod ilegal

Lipsirea de libertate a unei persoane în mod ilegal se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.

În cazul în care fapta este săvârşită prin simularea de calităţi oficiale, prin răpire, de o persoană înarmată, de două sau mai multe persoane împreună sau dacă în schimbul eliberării se cere un folos material sau orice alt avantaj, precum şi în cazul în care victima este minoră sau este supusă unor suferinţe ori sănătatea sau viaţa îi este pusă în pericol, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.

Dacă pentru eliberarea persoanei se cere, în orice mod, ca statul, o persoană juridică, o organizaţie internaţională interguvernamentală sau un grup de persoane să îndeplinească sau să nu îndeplinească un anumit act, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani.

Dacă faptele prevăzute la alin. 1-4 se săvârşesc de către o persoană care face parte dintr-un grup organizat, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani, în cazul alin. 1, închisoarea de la 7 la 18 ani, în cazul alin. 2 şi 3, închisoarea de la 10 la 20 de ani, în cazul alin. 4.

Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani.

Tentativa faptelor prevăzute la alin. 1-4 se pedepseşte.

Constituie tentativă şi producerea sau procurarea mijloacelor, a instrumentelor sau luarea de măsuri în vederea comiterii faptei prevăzute la alin. 4.

Cod penal actualizat prin:

Lege nr. 169/2002 – privind modificarea şi completarea Codului penal, a Codului de procedură penală şi a unor legi speciale din 10 aprilie 2002, Monitorul Oficial 261/2002;

                                                                            –  // –

APEL DISPERAT al satenilor din Pungesti. Acestia ameninta ca isi dau foc la case

Situatie extrema pentru locuitorii din satul vasluian Pungesti. Acestia traiesc in teroare, dupa ce jandarmii si angajatii Chevron au luat din nou cu asalt localitatea. Satenii fac un apel disperat la autoritati pentru a detensiona intreaga situatie, acestia acuzandu-i pe angajatii Jandarmeriei Romane ca i-au sechestrat pur si simplu in case.

„Suntem adusi in pragul disperarii. Oamenii nu pot iesi din case fara a fi legitimati, filmati si chestionati de catre jandarmi. Ei nu pot sa-si duca animalele la camp, nu pot sa-si incaseze alocatiile pentru ca sunt mereu supravegheati. Facem un apel la autoritatile statului roman sa detensioneze ceea ce se intampla la Pungesti. Locuitorii ameninta ca-si vor da foc la case daca nu se intervine pentru a fi linistite spiritele. Nu pot nici macar sa-si ia apa de la fantana. Traiesc intr-o teroare incredibila si punem intrebarea pana unde Dumnezeu se poate merge cu asemenea abuzuri”, a spus Zina Domintean. (Ziarul Buna ziua Iasi!)http://www.bzi.ro/apel-disperat-al-satenilor-din-pungesti-acestia-ameninta-ca-isi-dau-foc-la-case-405115

Citeste si BREAKING NEWS! Razboi deschis la Pungesti! Satenii, saltati cu dubele – UPDATE VIDEO

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 3.12.2013 – Apel disperat al satenilor sechestrati din Pungesti la autoritatile surde ale statului roman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s