Vesti

S.O.S. Pungesti

I. G. | miercuri, 4 decembrie 2013 | 17:48 | 7 comentarii

Intr-un material video realizat de Asociatia Civica „Dreptate”, se face rezumatul a aproape trei saptamani de proteste neincetate la Pungesti, in judetul Vaslui. Oamenii au infruntat frigul, utilajele Chevron, dar mai ales jandarmii, pentru a-si apara pamanturile. Atentie, imaginile prezentate mai jos pot avea impact emotional!”

Rezistenta Pungesti   

acum aproximativ o oră via mobil

„Multumim suporterilor Ploiesteni pentru mesajul „Domnesti Ploiesti Pungesti :Romanie unde esti!” din meciul impotriva celor de la Vaslui in Cupa Romaniei.”

1488233_776928592333985_2090146521_n

5 dembrie 2013  – video  Macelul de la Pungesti din 02.12.2013   

POZE aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.251635948324820.1073741839.238400232981725

https://www.facebook.com/pages/Rezistenta-Pungesti/238400232981725

La Pungesti jandarmii te sugruma cu tricolorul   http://www.vice.com/ro/read/la-pungesti-jandarmii-te-sugruma-cu-tricolorul

1454642_447632335348500_1339854251_n

Rezistenta Pungesti  5.12.2013 4 hours ago

„Cei de la Chevron nu au avut pana azi autorizatie sa faca lucrari in apropiera unui drum public.Abia astazi au fost si au scos una in regim de urgenta !”

http://www.cotidianul.ro/mobilizare-pe-facebook-pentru-un-amplu-protest-la-pungesti-227666/

https://www.facebook.com/unitisalvam

5 Decembrie 2013

http://www.cotidianul.ro/scrisoare-deschisa-ministrului-radu-stroe-despre-abuzurile-de-la-pungesti-227796/

”   Societatea civilă se implică –  Scrisoare deschisă ministrului Radu Stroe despre abuzurile de la Pungeşti

Va prima glasul oamenilor sau al banilor (gazelor) ?

Un grup de ONG-uri îi solicită ministrului de la interne Radu Stroe să demareze o investigaţie care să lămurească rostul şi legalitatea acţiunilor jandarmeriei la Pungeşti. Reproducem mai jos textul scrisorii deschise: Un grup de ONG-uri îi solicită ministrului de la interne Radu Stroe să demareze o investigaţie care să lămurească rostul şi legalitatea acţiunilor jandarmeriei la Pungeşti. Reproducem mai jos textul scrisorii deschise:

În atenția:

domnului Radu Stroe, ministrul afacerilor interne

și a domnului Victor Ponta, prim-ministru

În urma ultimelor evenimente petrecute la Pungești, organizațiile semnatare  solicită domnului Radu Stroe, ministrul afacerilor interne, să ordone declanșarea unei anchete cu privire la faptele comise de jandarmii care au acționat în comuna vasluiană începând de luni noaptea. În opinia noastră, judecând după toate informațiile disponibile – inclusiv punctul de vedere al conducerii Jandarmeriei –, există suspiciuni susținute de evidențe greu de infirmat că jandarmii au comis abuzuri, unele dintre ele încadrabile în categoria faptelor penale.

Intervenția jandarmilor – așa cum apare în mai multe înregistrări video și relatări ale martorilor și ale ziariștilor care au asistat la evenimente – s-a petrecut nu doar pe spațiul public, ci și pe o proprietate privată a unui cetățean din localitate. Mai multe persoane care aveau corturi instalate pe terenul acestui cetățean au fost ridicate de jandarmi deși aveau acordul proprietarului să campeze acolo. Intervenția nu a fost solicitată de proprietar, deci jandarmii nu aveau ce căuta acolo, fapta fiind încadrabilă în art. 220 din Codul Penal, articol care definește tulburarea de posesie.

De asemenea, intervențiile jandamilor provoacă serioase suspiciuni cu privire la caracterul abuziv al acestora. Potrivit martorilor de la evenimente, uzul de violență a fost nejustificat. Cu toate acestea, sunt probe consistente care susțin suspiciunea că jandarmii au folosit abuziv forța împotriva unor oameni pașnici. Declarația domnului Mihai Olaru, Comandantul Jandarmeriei Române, conform căreia una dintre persoanele internate în spital în urma contactului cu jandarmii ar fi  suferit de „probleme de sănătate mai vechi” este infirmată de certificatul medical eliberat respectivei persoane pentru două coaste rupte recent.

De asemenea, au fost semnalate fapte care, dacă sunt confirmate, au un caracter de abuz fără precedent în România ultimilor 20 de ani: interzicerea deplasării cetățenilor în spațiul public, prin blocarea circulației între două sate învecinate ale aceleiași comune.

Solicităm, totodată, domnului Victor Ponta, prim-ministru, să se abțină de la concluzii privind justețea intervenției jandarmilor la Pungești. Premierul a declarat luni, 2 decembrie, că „toate acțiunile jandarmilor au fost 100% conform legii”* – înainte ca instituții competente să se fi pronunțat. Cerem primului ministru și să declanșeze un control la nivelul Instituției Prefectului Vaslui pentru a stabili nivelul responsabilității acesteia față de comportamentul jandarmilor la Pungești.

Cerem atât primului ministru, cât și ministrului afacerilor interne, ca rezultatele anchetelor să fie făcute publice în regim de urgență pentru a nu lăsa să se dezvolte la nivelul populației ideea eșecului statului de drept din România.

Organizațiile semnatare:

ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei

APADOR-CH

Miliția Spirituală 

Funky Citizens  ”

http://www.cotidianul.ro/revolta-pe-facebook-dupa-evenimentele-de-la-pungesti-guvernul-isi-sapa-propriul-mormant-227535/

http://www.nasul.tv/2013/12/05/seful-sri-ordona-licentele-de-exploatare-trebuie-puse-in-practica-statul-sa-si-faca-treaba/

http://stareanatiunii.com/chevron-pungesti-cadou-de-zeci-de-mii-de-euro-pe-zi-de-la-guvern.html

http://www.cotidianul.ro/basescu-victor-ponta-este-profund-corupt-227778/

A murit Nelson Mandela

1386283175Mandela

’’Părintele Națiunii Curcubeului’’ s-a stins din viață,  la 95 de ani. Plămânii și ochii săi au fost grav afectați de munca în cariera de piatră de pe Insula Robben, acolo unde a fost închis aproape trei decenii. Vor fi organizate funeralii naționale. Alegerile din 2014 vor arăta cât cântărește dispariția sa.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s