Hai, sa mori tu?!

Ma uit cu stupoare la cei care fac conversatie despre arta si tehnica de razboi. La producatorii de zabale care isi expun de la inaltimea varstei unsa cu toate alifiile cantonate bine cu cizma doar in gaoazele evidente ale politicii interne si externe, la impresiunile si mistourile de cunoscatori despre “lasitatea” si “prostia” celor mai tineri care fug de arcan. Acestea sunt doar personaje-coi, care si-au racolat fanii prin opinii radicale, salutarde,(un termen) , tintite fix in organul dureros , adevarul toxic, pentru a izbi cu manusa de box firea in moalele si in golul ei si pe care le arata apoi cu degetul mare rasucit, spre a marca diferenta. Odata insemnat astfel teritoriul, se simt in drept probabil dintr-o pozitie (pe care tocmai au infierat-o mai inainte) sa-si bata joc, asigurandu-si locul in top si distanta. Daca mai adauga si cateva solutii revolutionare l.m.c. dar inevitabil alienante ( fara viitor aplicabil), cititorul uimit se simte chiar premiat. Asa racolat, ajunge un fan credincios si inrait, fiindca e tinut periodic in bocanci, pardon, cizme (dupa “mozaicul” lipit pe cazemata), fan ce prinde curaj a musca la randu-i exact pe acela pe care l-a reprezentat el insusi inainte. Personajul se simte astfel mai infoiat si cu misiunea indeplinita mai ales atunci cand ofera solutii “anti”-(1/2) sistem, cu valabilitate practico-teoretizata la nivelul intregului sistem . Ma uit si mai ca-mi vine , sa o zic, sau nu? sa-i desclestez manuta elegant mulata de pe ideea de capital pe care sugereaza ca-l poseda, ca orice barbat. Ca dac-as fi eu unul i-as spune, mai Coa-e ia fa-te-ncoa’, la cate razboa-e ai particpat ma, tu? da ma-ta si tac-tu? Apoi i-as explca diferenta intre alaltaieri si azi ca diferenta intre Cap si Robocap, sau intre modalitatea de stabilire cu pipeta a ADN-ului de bou in testul de paternitate si cea de stabilire cu armele biologice a ADN-ului de capitalist, de ADN-ul de “prost”, cu ramanerea suspensoarelor (slinguri, var. americana) si biotoapelor intacte, si asta ca sa –i scurtez chinul de-ai explica diferenta dintre coktailul Molotov si http://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_arme_chimice, si unele mai… soft de desprindere a carnii de pe oase, a oaselor de oase, de desprindere a masculilor efeminati vanduti celor (de aceia) care le-o vara mai tare, despre buzunare vorbind aici si despre “made in” de pe buzunare, (tot Ciaina, nu va lasati pacaliti).

Sa zicem frumos,( pregatiti-va de fraze lungi)
Ca daca erau mai atenti la scoala, la lectiile despre capitalism, profit, economie de piata si proprietate, si nu in ultimul rand despre democratie, de a carei tara de origine fac uz, ar fi inteles ca natia lor de provenienta actualmente nu mai are nicio reprezentare legala in parlament, (fata de ceea ce au votat ) si ca ar fi trebuit sa fie primele care s-o cunoasca si sa faca gat, si nu sa devina instrumente de propaganda a anarhiei actuale (nerespectarea legilor initial votate) si a sumei de ilegalitati, mai ales de factura anticonstitutionala, ca de aia se revizuieste Constitutia.
Daca ar fi vrut o tara capitalista cu adevarat ar fi sesizat cu siguranta lipsa ei de suveranitate, avand in vedere ca a fost predata dictaturii bancilor straine care le organizeaza economia in sensul distrugerii si utlimelor capitaluri autohtone, ca lor le sunt vandute proprietatile, bunurile nationale (comune) strategice ca si cele personale prin rechizitionarea pamantului de sub … daca se preconizeaza stoarcerea lui de interese straine, ca le este abolita orice libertate decizionala si impuse procente de pierderi continue pana la faliment, ca nu mai au dreptul la propriile afaceri daca nu sunt “inscrise”, ca nu mai au dreptul nici macar la propria sanatate fiind imbolnavite prin lege, tot prin ea fiind supuse la experimente in premiera mondiala, depopulate tot prin legi, infometate tot prin legi, exilate si impinse legal sa se prostitueze fizic, moral si intelectual.

Iar aceste personaje acum, nici mai mult nici mai putin, peroreaza pentru subordonarea populatiei si predarea ei unor acte si fapte straine nu numai de interesul ei national, dar impotriva singurului drept pe care l-ar mai fi avut romanul, acela de a nu se sinucide, (dar nu-l mai are fiindca e recrutat impotriva vointei lui). Aceste personaje si in mod special unul, dejectand pentru propriul interes, (e prea tarsit s-o faca doar ca distractie de blog), teoria “apararii patriei” , latrand si scuipand ca o hiena care adulmeca viitoarea prada, (marile lovituri de capital sunt date pe timp de razboi). Patrie care n-ar fi fost supusa niciunei amenintari daca nu si-ar fi schimbat dumnezeul in care crede, pe unul fricos, tradator si vanzator si n-ar fi sustinut predarea altor patrii in mana aceleiasi camarile, in numele celei mai mincinoase si denaturate libertati, libertatea “democratiei”. Acest nou tip de “democratie”, perfidia intruchipata, forma de disimulare a constrangerii pe fata si pe ascuns a tuturor libertatilor sociale (nu antisociale, pentru ca pe alea le promoveaza) de care se poate bucura un om, si de disimulare a hotiei tuturor bunurilor sale. Dar asta nu ar fi fost nimic si nu ar fi contat daca s-ar fi oprit aici.

Dar nu se opreste aici caci aceasta “putere a demosului” e de fapt “puterea” demonosului, (si nu e un joc de cuvinte de amorul artei) este asfel manipulata pentru infectarea rand pe rand a istoriei unei parti (pe aceea pe care o cunoaste) din structura complexului arhitectural genetic al omului, in markerii evolutiei sale. Intelege cine poate.

In ordinea principalei idei
cand fraze ca“ tinerii sa plece in afara ca sa aduca bani in tara” “si sa se intoarca inapoi in tara ca sa mearga la razboi” sunt vorbele unui sef de stat ales de majoritatea unei natii, sef care nu vede nimic bun in mai tanara ei generatie decat banii pe care ea ii produce indiferent cum numai sa trimita valuta in tara, sacrificand-o prin munci injositoare, despartind-o de familie prin exil, tocmai ca sa nu investeasca nimic in ea, doar sa castige, cine? cand polulatia “de rand” traieste tot la marginea subzistentei ; daca n- a gasit niciun alt motiv pentru care sa o recheme decat ca sa se foloseasca de viata ei fizica, cantitativ, ca de o carne de tun (pentru ca nu se poate vorbi de o instruire si o dotare dupa tehnologiile actuale cu care va fi pusa sa se confrunte, armata si logistica fiind scoasa de mult la mezat sau pusa pe butuci), si pe care o angajeaza cu buna stiinta si fara drept de apel intr-o cauza falsa care poate alimenta izvorul unei conflagratii, spunandu-i ca-i ofera “loc de munca” (prima data te-am votat fiindca te-am considerat cel mai bun din cele doua rele intre care am fost nevoiti sa alegem, iar acum cand avem posibilitatea unei alte noi alegeri stiu ca n-o sa mai avem ocazia unui alt vot)

cand aceasta natie nu intelege nimic din experientele anterioare si voteaza iar si iar o structura care i-a confiscat revolutia,(fie ea si pregatita dinainte), si s-a demonstrat a fi cea mai demolatoare orgnaizatie a tarii de cand exista ea pe harta,

atunci aceasta natie isi merita cu prisosinta prezentul si viitorul. N-o sa mai plang pentru voi, plansul meu va fi pentru victimele voastre nevinovate si pentru pamantul asta caruia o sa-i semnati ca niste ignoranti sau criminali complici sentinta la distrugere si pentru tot ce a creat Dumnezeu pentru voi si n-ati stiut sa pastrati, necredinciosi ce sunteti!

Iar pentru tine personaj-coi
de la acest “capitalism” al tau la o economie libera este o cale atat de lunga ca de la Marx la John Loke http://ecol.ro/category/libertate-economica-si-proprietate-implicatii-privind-reformele-institutionale-din-romania-#_ftn11 . O facatura de capitalism marca sua–ue-“Loke”&Marx in “buna” traditie a politicii economice “democrat” – comunist- fasciste- fara discernere de rasa sau natie (un viol multifunctional in mondogrup cu mana pe gura), aplicata numai de “scule” si de rudele lor pe oase.

Pentru ele
A sti tot crezand ca-l faci, te face sa ignori tocmai punctul pana la care ati fost ingaduite de Dumnezeu, desenati cati ochi vreti pe piatra din varf, unghiul Asta nu-l veti putea cuprinde

Despre qwykx

perfectibila de tot ce ma inconjoara de la natura pana la un semn de carte, in centrul carora se afla oamenii iar deasupra tuturor dragostea lui Dumnezeu
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Hai, sa mori tu?!

 1. childagain zice:

  Chiar dacă nu-s eu prea tare la politică, unele chestii le înțelegi prin simplă logică, așa că-s de acord cu ideea de bază.
  Uite, dacă tu, drăguța mea, te-ai hotărâ să candidezi pentru orice, fie ca independent, fie ți-ai face un partid micuț, eu te-aș susține. Pentru că în tine am încredere, și în judecata ta !
  Oricât am oroare de politică în general.

  Apreciază

 2. childagain zice:

  Apropos, și tu faci parte dintre ”femeile zilei de mâine”, deși nu îți dai seama ! Logica, claritatea, simțul realității, și preocuparea pentru problemele umanității, nu doar ale micului cerc familial, sunt exact calități ale femeii viitorului ! Nimeni nu zice că aceste femei nu pot fi pline de iubire, dar ele nu se mulțumesc să își reverse toată iubirea din ele numai asupra unui bărbat, ci găsesc și câte o cauză de apărat. Recunoști pe cineva aici ? 🙂
  Noapte-bună (că la mine e deja noapte) și vise frumoase !

  Apreciază

 3. qwykx zice:

  Esti un copil dulce …Child si pt. asta te iubesc dar
  politica e pentru Barbati, nu pentru femei. Cred ca iti ramasesem datoare cu raspunsul asta.
  Daca Dumnezeu ar fi dorit sa incredinteze pe mana femeii soarta unei comunitati ar fi facut-o, dar i-a dat Barbatului povara asta, iar pe femeie i-a dat-o alaturi ca sa-l sustina, sa-l incurajeze, sa-l mangaie si sa-l sfatuiasca unde nu se poate sfatui singur, iar pe ea a aparat-o de toate vicisitudinile lumii, asezand-o la adapostul lui. A protejat-o dandu-i indeletniciri pe potriva sensibilitatii, imaginatiei si intuitiei ei. I-a dat darul frumusetii, blandetea, caldura, intelepciunea, compasiunea si iertarea pe care numai Iubirea unei femei le poate desavarsi a unei femei-femei si femei-mame.
  Barbatul reprezinta Supravietuirea. Prin Dat are mintea care poate alege cel mai drept drum cu putinta, Ratiunea lui i-a fost data, o data calculat drumul si croit sa nu se mai abata de la el ca sa-l implineasca, iar femeii sensibilizarea ratiunii, umanizarea ei si nu rastalmacirea perversa, indoiala survenita din tot felul de suspiciuni si neicrederi, din interese meschine, din dorinta de a controla in ascuns si de a-si aroga drepturile dupa victorie, cum s-a intamplat si se intampla de regula si astazi . De-a lungul timpului in istoria lumii s-a dovedit ca putine au fost femeile care nu l-au dus la pierzanie. In general sfatul ei a fost calauzit nu spre salvarea si supravietuirea speciei ci spre salvarea proprie si doar a progeniturilor sale in cel mai bun caz, insa nici pe ele nu le-a precupetit, cand a fost vorba sa acceada la o putere care sa supuna tot si in primul rand barbatul. Lucrul asta ar fi trebuit sa devina abilitatea ei doar intr-o singura privinta acolo unde supunerea l-ar fi eliberat si l-ar fi facut de zece ori mai puternic. Iar daca vorbim de ziua de azi, lucrurile nu numai ca nu s-au schimbat, ci dimpotriva. Numai ambitioasa si nesatula femeie, niciodata multumita cu ce are l-a impins sa-si doreasca puterea fara Stapan, acumularea nedreapta pentru un confort excedent, apanajul femeii, ensclavizarea, apanajul femeii, competitia necinstita, apanajul femeii, utilizarea oricaror mijloace pentru dobandirea lor, apanajul femeii, narcisismul, apanajul femeii, minciuna, apanajul femeii, inselatoria, apanajul femeii, invidia, apanajul femeii, slabiciunea conductor al lasitatii, apanajul femeii cu care l-a insamantat atat de adanc pe barbatul de azi. Exceptiile confirma regula. Iar acum stadiul in care l-a adus n-o mai satisface, e nefericita, fiindca e „slab, las, egoist, neputincios si n-o ajuta cu nimic”. Te cred si eu, cui i-ar place un catelus facand aport, cu piele glabra, ascunzandu-se printre fustele ei la orice intemperie, clipind de 3 ori din genele rimelate si dand capul pe spate ca sa fie sarutat dupa ce si-a turnat pe el toate parfumurile ei schelalaind : „Da mami, sigur mami”.
  Nu-i place? Cum, nu e ea femeiea puternica care detine controlul? O sa razi, dar femeii de astazi asta ii place, iar el in asta se transforma, apoi se duce la serviciu sau sa faca politica, debusand, certandu-se tot ca o femeie (de mahala) si utilizand toate mijloacele pe care ea i le-a pus la indemana.
  Mai sunt si femei de exceptie, silite sa-si ia viata in propriile maini, dar despre tine nu vorbesc azi Flo.

  Apreciază

  • childagain zice:

   Îți scrisesem un comentariu mai lung, dar wordpressul nu m-a lăsat să îl public. Pe scurt, iată rezumatul: acele femei de care zici tu, ambițioase și egoiste pe cont propriu, au existat în istorie, dar nu chiar atât de multe. Și mai există și în ziua de azi dintre cele care își împing bărbații să acumuleze pentru binele lor propriu. Dar, ele sunt doar o categorie, nu reprezintă femeia în general. Și oricum, eu spuneam că femeia va evolua, și va depăși această mentalitate egoistă de cuplu. Această evoluție a și început deja. Și femeile acestea evoluate vor fi potrivite și pentru politică, și pentru orice.
   Dacă ne uităm în istoirie, oare cât bine au adus umanității conducătorii bărbați ? Câte râuri de sănge nu au curs din cauza lor ? Și majoritatea problemelor omenirii au fost cauzate de orgoliu și lăcomie. Când spunem ”bărbat”, spunem ”orgoliu” și de aici până la vărsare de sânge nu e decât un pas. Chiar și în religie, câte râuri de sânge nu au curs din cauza conducerii luminate a băbaților ? Cruciadele, Închiziția. persecuțiile popoarelor primitive în numele religiei creștine… Femeile au fost excluse din altar, fiind considerate păcătoase. Dar binele făcut de bărbați s-a văzut deja. Desigur, nu vorbesc aici de adevărații sfinți și nevoitori, care sunt de ambele sexe.
   Nu vreau acum să fac apologia femeii, știu că și ea are multe defecte, dar măcar, are inima și compasiunea care le poate contrabalansa pe toate. Și înțelepciunea.
   Nu degeaba se spune că ”dacă lumea ar fi condusă de mame, nu ar mai exista războaie.”

   Uff, m-am lansat, și nu voiam asta ! Dar, pornisem de la politică. Apropos de chestia că eu ziceam că nu mă pricep la politică 🙂 – asta e doar din cauză că nu m-a interesat până acum, dar nu cred că poate fi mai grea decât fizica sau matematica. 🙂 Și multe femei sunt ca mine. Dacă ne-am da puțin interesul, cred că noi am face o politică mai valabilă. Dacă am avea și puterea de a o pune în practică, desigur !
   Tu însă, chiar te pricepi, așa că ai putea face mai multe. Apropos, eu am o vorbă: dacă o femeie își conduce bine gospodăria proprie, la fel ar face-o și cu o comunitate. Și dacă are în general logica și vederea clară a situaților, politica nu e și ea decât un domeniu al realității, nu cine știe ce munte de netrecut.
   Scuze că m-am lansat, gata, tac ! Însă, dacă te hotărăști să candidezi pentru ceva, eu chiar te susțin ! În cazul ăsta, poate chiar aș trimite un articol la revista diasporei. 🙂
   Te pup !

   Apreciază

 4. qwykx zice:

  :)))))

  Apreciază

Comentariile sunt închise.