Pastiluța de noapte: „e-p-maha-mehe-eul-a”

Proladebul statea in picioare si urmarea. Fiecare blancgolie se aseza in tacere pe locul ei. In fata, un tablou rural cu oi care pasc. Cand cei mici se departau, cei mari prelungeau “mehe-eul” pana cand cei mici ii auzeau si se inapoiau. Blancgoliile priveau acest fel de-a fi al oilor fara sa scoata un cuvant, ceea ce gandeau le era suficient sau ar fi trebuit sa le fie. Dupa ce terminau de privit pana la ultima, se ridicau in picioare de la inceput la sfarsitul de rand si paraseau scaunele. Proladebul doar semnala directia de deplasare cand un alt sir de blancgolii le lua locul. Cand parasi locurile si ultimul sir de blancgolii, proladebul chema ciobanul isi scoase bionomatrixul si isi fixa observatia in dreptul lui. Ciobanul dadu din cap de sus in jos, lua aparatul si simula pozitia viitoare a mieilor in raport cu adultii printr-o raza inferioara celei initiale, reduse scala sonora la limita de jos si mai dadu o data din cap de jos in sus pana intalni ochii proladebului. Acesta lua aparatul si salva operatia in folderul subsecvent folderului e-p-maha-mehe-eul -„a”(n.t.) sub numele de -„b”(n.t.).

Proladebul se urca ultimul in fillomobil in zona unde pasunea era mancata, starnind sub privirea coniventa a ciobanului  dezordinea neasteptata a unor norisori de praf, lucru menit sa ii confere  o oarecare siguranta. Il primi.

1

 

 

Despre qwykx

perfectibila de tot ce ma inconjoara de la natura pana la un semn de carte, in centrul carora se afla oamenii iar deasupra tuturor dragostea lui Dumnezeu
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pastiluța de noapte: „e-p-maha-mehe-eul-a”

  1. calinakimu zice:

    Cu siguranta ca behe-maha-mehul s-a savarsit…in aceste conditii.

    Apreciază

Comentariile sunt închise.