Craciun fericit!

Pot sa va urez asa si nu spun minciuni, pentru ca si zilele Craciunului ,in marea vietii sunt clipe. Iar clipele pot aduce fericire.

Am pastrat acest film ca dar de Craciun pentru voi, iubitii mei.

Nu este doar un film, ci o  poveste reala de viata,
Plecand de la film care surprinde  chintesenta viziunii  nedogmatice asupra Dumnezeirii  si samburele pe care trebuie sa se intemeieze credinta crestina, in realitate se ajunge la existenta palpabila a calitatilor, harului, a operei  caritabile si a cuprinzatoarei spiritualitati a realului Felippo Neri care depaseste cu mult intinderea celor prezentate de film. Daca faptele sale n-au avut dimensiunea minunilor hristice relatate de film,  au avut  o uluitoare propagare in spatiu si in timp cat si in constiinte, a fundamentului adevaratei esente mesianice.
Un film care te umple de bucurie si te molipseste de iubire. Un film care reda increderea in incredibila performanta a iubirii careia nu i se poate impotrivi nimic, si rezista si genereaza in cele mai neprielnice si neprietenoase conditii, savarsind tot ce si-a propus.. Iar daca in realitate, n-au fost inviate trupurile, au fost inviate sufletele, si constiintele celor morti.

Din pacate ,eu nu l-am gasit decat in franceza, netradus.

Bucurati-va!

”Preferisco il paradiso”

http://bit.ly/168P0Hm

http://www.calendarcatolic.ro/Sfinti/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/1738/Sf-Filip-Neri-pr.aspx

 

bcsn

 

Despre qwykx

perfectibila de tot ce ma inconjoara de la natura pana la un semn de carte, in centrul carora se afla oamenii iar deasupra tuturor dragostea lui Dumnezeu
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Craciun fericit!

 1. Sărbători fericite! 🙂

  Apreciază

 2. kiusimus zice:

  Craciun binecuvantat!

  Apreciază

 3. childagain zice:

  N-am mai ajuns demult pe aici, asa ca iti spun acum, cu intarziere, Sarbatori fericite! Si multumesc pentru dar – daca filmul este despre un crestinism nedogmatic, atunci este pe gustul meu! Pentru ca nimic nu ma oripileaza mai mult decat dogmele. Il voi urmari zilele acestea, in liniste. E in franceza, cu atat mai bine.

  Te imbratisez!

  Apreciază

  • qwykx zice:

   si eu te imbratisez strans de tot, draga mea Floricica!La multi ani!
   daca nu reusesti sa intri si sa-l deschizi cauta-l fiindca se pare ca aici la noi e prohibit, l-au sters de peste tot,plus drepturile de autor.
   Te va umple de bucurie si-ti va topi toate indoielile, vinile si neajunsurile

   Apreciază

 4. qwykx zice:

  La multi ani, Petru, Lili si Kiusimus, multumesc pentru urari, sa fiti sanatosi si plini de voie buna!

  Apreciază

 5. qwykx zice:

  La multi ani dragi oaspeti tacuti!

  Apreciază

Comentariile sunt închise.