Nocturna: ne-Opus niciunui sunet VI- Ca un omagiu Crăciunului

V  Importanta alegerii – Sublimarea

Imi eliberez mintea de prejudecati si limitatele mele cunoasteri si-mi folosesc constiinta, planul in care se proiecteaza alegerile, servindu-ma de nonlocalitate, ca de locul unde informatia creaza planul urmatoarei realitati.

Spuneam data trecuta ca inteleg si admit ca daca fac parte din aceasta realitate si nu din alta si sunt legata de ”ceilalti” in aceasta perspectiva evolutiva si nu in alta,  prin acelasi tip de (matrice/ADN) informationala, atunci in alegerea mea va fi reflectata si alegerea ”celorlalti”. Pe a mea o pot particulariza in campul celorlalte alegeri, dar n-o pot accesa separat decat in unicitatea ei si nu in ceea ce ne este comun. Fiecare dintre noi, in individualitatea lui este un sistem inchis. Isi poate conserva propria energie dar nu poate avansa pana nu face schimb de informatie cu mediul. Aduce energii noi, elibereaza energii vechi, pe sistemul respiratiei. Inspiram – expiram. Si cream.

Si indraznesc mai departe…

Sa luam in calcul o afirmatie: – Alegerea, ca manifestare a vointei (noastre), este de esenta divina -. Pentru o parte dintre noi aceasta afirmatie e neadevarata, pentru o alta parte dintre noi, o ipoteza, iar pentru o alta parte, un adevar. Notiunea stabilita la nivelul societatii umane  de ”Rau” este ceea ce ingradeste sub o forma sau alta, alegerea: (minciuna/ipocrizia, violenta sub toate formele ei, ura, pizma, calomnia, furtul, santajul, violul, etc.). Precizat in acelasi sens, ”Binele” nu ingradeste alegerea decat prin conventie stabilita la nivelul fiecarei societati, prin masuri planificate de profilaxie si de coercitie impotriva nerespectarii alegerilor celorlalti, de catre cei care fac ”Raul”. Pentru Campul informational Constient sau Constiinta Universala/Divinitate, alegerea individuala este neingradita. Dumnezeu nu oprește vointa nimanui de la a face bine sau rau. Îl lasa liber. Intrebarea care se ridica nu este ”de ce?” ci ”pentru ce?”

paranteza:

 In natura, sistemele, substantele tind sa se conserve: Legea conservarii masei si legea conservarii energiei nu mai sunt independente; masa unui corp este egala cu energia sa (in stare de repaus) imparţită la pătratul vitezei luminii in vid. La nivelul actual de dezvoltare a ştiinţei se consideră că materia este caracterizată prin două mărimi fundamentale: masă şi energie. Masa este măsura inerţiei şi gravitaţiei, iar energia este măsura mişcării şi interacţiunii materiei.  Si o observatie: daca materia trage inspre pamant, energia trage inspre aer, fiindca are alta constitutie, alta densitate si fiindca e vector, impuls, miscare, lumină.

Cum suntem mult mai mult energie decat materie (Qed), pentru a ne conserva sistemul,  inainte de sfarsitul a ceea ce reprezinta din noi materia, ce ar trebui sa facem?

inchid paranteza

In acest punct al discutiei, pentru intelegerea importantei alegerii si a orientarii acesteia, in anumite momente pregatite de salt ale umanitatii, am primit (ca sa nu zic inca ”am fost daruiti cu”) un model din Campul informational al Constiintei (universale).

Vă mai amintiti ce v-am spus inainte de teoria vidului din Capitolul I ? Era dupa ce intelesesem ca faptul colapsarii undei poate avea loc nu numai la nivel subatomic ci si la nivel atomic, molecular. Ca va voi explica ”dumnezeieste” acel ”Iata pana unde merge alegerea” neexplicat si ca sunt bulversata? Acum a venit momentul.

Atunci intelesesem ca metamorfoza materiei in unda sau particula prin colapsul functiei de unda, ar putea explica si fenomenul ”Invierii” si ”Inaltarii” lui Iisus,  a corpului său devenit energie pură, dupa eliberarea de cele 0,000001% materie!

Viata:  particula – unda  (invizibil ca unda);  moartea: energia in dubla ei calitate nu-si mai alimenteaza procentul de materialitate, se indeparteaza de materie, dar ramane legata de ea (timp de 40 de zile – termeni empirici); Invierea – energia suplimentata cu o noua forta (culeasa de pe un alt nivel (mai inalt) de frecventa) reintra in dubla ei calitate si de particula, in corpul sau material. (Apostolul Toma și Maria au vrut sa-l atinga pe Iisus dupa Inviere si desi o refuza pe Maria, care isi pierde indoiala, se pune la dispozitia lui Toma fiindca el nu renunta la ea);  Inaltarea, cu tot cu trup:  energia paraseste in dubla ei calitate, planul de frecventa al pamantului  – se ridica in planuri superioare de frecventa, in dubla ei calitate, schimbarea frecventei materiei o transforma ulterior in energie.

Cf. principiului incertitudinii si experimentului celor doua fante, observatorul nu putea vedea in acelasi timp si materia si calitatea de unda a particulei.

Cu toate astea, Iisus (unda) s-ar fi oferit observatiei lui Toma (colapsandu-si unda in materie).

”Ioan 20:17 (GBV 2001): „Isus i-a spus: „Nu Mă atinge, pentru că încă nu M-am suit la Tatăl Meu; ci mergi la fraţii Mei şi spune-le: «Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, şi la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru» Era în joc sufletul lui Toma, credinţa Lui în învierea lui Isus, într-un cuvânt: viaţa veşnică! De aceea, Domnul s-a oferit, însă Toma nu s-a atins de El, Toma nu a răspuns la invitaţia lui Isus de a-L pipăi, ci văzându-L a crezut! El singur s-a dezis de necredinţa lui care a afirmat: dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nicidecum nu voi crede“Căci relatarea ne spune: Apoi i-a spus lui Toma: „Adu degetul tău aici şi vezi mâinile Mele; şi adu mâna ta şi pune-o în coasta Mea şi nu fi necredincios, ci credincios“. Şi Toma a răspuns şi I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!“ Isus i-a spus: „Pentru că M-ai văzut, ai crezut; ferice de cei care n-au văzut şi au crezut“ – Ioan 20:27-29, GBV 2001.”

Daca da, (indoiala n-am pus-o pentru mine) dar daca da, poate fi El oare si ”acolo” si aici? Dupa principiul superpozitiei si entanglementului cuantic, explicate si in capitolul anterior?

La momentul primei scrieri a Capitolului V, urmatorul paragraph era de forma: …”Iar acum voi face (dumneavoastra puteti s-o numiti), o supozitie, va voi infatisa, (dumneavoastra puteti sa-l numiti), un scenariu dar care va avea ca punct central o realitate care nu mai poate fi supusa indoileii si reprezinta cea mai inalta forma de libertate in alegere, acordata pentru prima oara omului de catre, (dumneavoastra puteti sa-l numiti), un alt om, un alt singur om, pe care-l voi numi pentru dvs. : ”Modelul” .

La acest moment, mie nu-mi mai apare nici ca supozitie si nici ca scenariu iar omul … Ecce Homo!

– Intr-un anumit moment istoric din Campul informational al ”Nimicului absolut”, al ”Constiintei universale”, al ”Spiritului” , al Campului de torsiune primar (cel care se autogenereaza, deci perpetuu) am primit o Informatie, o informatie matriceala, un ”fragment” continand Intregul tipar (vezi capit. anterior.). Iar aceasta Energie, (scriu cu majuscule din moment ce face parte din campul autogenerator, de Creatie) nu putea veni, deductiv, decat ca Energie restauratoare si ca Model (in energii mai joase de frecventa). Totodata, cine ar fi putut demonstra puterea unui grad absolut de libertate in alegere, ca manifestare de vointa, atat in alegerea detinuta cat si in cea conferita celorlalti?  Cel putin pana acum nu s-a mai intamplat asta.

– Motivul coacerii acestui Moment nu il cunoastem. Exista doua posibilitati: prima – manifestarea de jos in sus, o emotie de masa care a chemat acest Tipar, (precum undele emise de frecventa inimii capabile sa interfereze cu cele ale creierului in starile de coerenta- ceea ce presupune materializarea gandului- asa cum am vazut in documentarul din capitolul anterior) la care se adauga principiul holographic, in care partea contine in ea toata structura intregului, a tiparului cu care poate comunica (prin fen. de entanglement cuantic); a doua posibilitate – este de sus in jos, manifestarea exclusiva a vointei emanate de Constiinta universala, petrecuta tot la un anumit moment de evolutie a omenirii.

– Pentru ca Informatia purtatoare a energiei Tiparului sa poata fi decodificata iar energia observata (explorata, masurata, comparata si insusita) a fost inzestrata cu masa, deci transformata in ”particula”, in materie. In plus, a existat si o alta motivatie obiectiva. Demonstratia transcedentei nu putea fi pornita decat de la conditia materialitatii energiei, (trebuia pornita din acelasi mediu de referinta, cu toate datele neajunsurilor ei).

–  Ca Model (ref. la comportament) a aratat pana unde poate ajunge gradul de libertate detinut si conferit in alegere; gradul de libertate in alegerea supunerii propriei alegeri mergand pana la supunerea propriei materialitati libertatii celorlalti de a alege asupra sa:  ( Ioan Cap.19: 10, 11, Matei Cap.16:10-23, Matei Cap 26:2) deși știa ce va urma. Deși cunoștea deznodamantul acestor alegeri, (Marcu Cap 14:18 ” […] Adevărat grăiesc vouă că unul dintre voi, care mănâncă împreună cu Mine, Mă va vinde” și 14:36 ”Tată, toate sunt Ție cu putință. Depărtează de la Mine paharul acesta. Dar nu ce voiesc Eu facă-se, ci ce voiești Tu.”) El știa că va trebui să-l suporte pentru a ridica nivelul de frecventa al vibratiei omului, anuland efectul unei cauze anterioare, păcatul Adamic (a se vedea Efectul future din Tr. Lorenz). Nu ar fi putut răspunde prin aceeasi gama de unde rău-rău, coborandu-si frecventa, nici prin a se sustrage (sa nu uitam ca materialitatea lui Iisus era identic omeneasca, nefiind scutit de suferinta, deci de temerile față de ea). El trebuia să elibereze campul de alegere al omului care ar fi fost tinut de efectul unei cauze anterioare generale, favorizand astfel un alt plan evolutiv al umanitatii, dar nu oricare.

 – A aratat ca mijlocul prin care poate fi detinuta aceasta putere, care creste gradul de libertate (definit prin largirea spectrului de frecventa) nu poate izvorâ decât din cea mai inalta lungime de unda si din oscilatia cu cea mai deasa frecventa detinuta, respectiv cel al inimii (vezi demonstratia Poponin), aceea care poate produce energia cea mai mare intr-un sistem/”particula” – iubirea. A sters efectul alegerii gresite al unui prim act, generator al tututuror celorlalte, ulterioare, si a lasat libera alegerea urmatoare a fiecaruia dintre noi, oferind o cale, din campul cel mai inalt al posibilului, camp la indemana oricui.

–  Ca Energie Restauratoare ne-a facut un cadou: iubrea face cadouri, precum Viata. Prin vointa manifestata, acest Tipar, Model-matrice a ridicat frecventa de oscilatie a campurilor rezonante (spun asta, pentru ca nu toate campurile noastre au rezonat cu aceasta Frecventa, nu toti care au luat cunostinta de existenta Ei au dorit sa impartaseasca aceasta Rezonanta/Energie). Spuneam mai sus ca anuland o cauza generala de mentinere pe o anumita lungime de unda, Iisus a favorizat trecerea umanitatii intr-un alt plan evolutiv, dar nu oricare. Au existat in decursul istoriei, precum voi arata in capitolul urmator, oameni care au avut acest har/dar si care prin noutatea descoperirilor lor au propulsat umanitatea intr-o alta era a cunoasterii si a dezvoltarii spirituale. Iisus nu ofera acest lucru. El nu vine sa dezvolte umanitatea, sa schimbe progresul ei, sa aduca stiinta intr-o noua era, sa usureze viata omului, el vine sa disloce umanitatea din campul ei de referinta, ca sa-I poata arata calea prin care poate sari  peste un lung sir de cicluri evolutive, corespunzatoare diferitelor parcurgeri necesare saririi din treapta in treapta in intreg spectru al lungimilor de unda si niveluri de frecventa, accesand prin Transcedenta direct Campul Divinitatii, al Constiintei Prime. Acest act este actul Mantuirii.

– As mai insera aici, semnificatia Botezului, ceremonia initiatica in care materia primeste prin intermediul apei, si o primenire concreta, manifestata prin schimbarea informatiei la nivelul chimiei intregului organism al omului.

Iisus n-a venit ca un invatator, el a venit ca executant al propriei Cai parcurgandu-i toate etapele. Prin propriul exemplu ne-a aratat calea de ridicare prin sine si pasii de urmat pentru transformarea materiei direct in ierarhia cuvenita a energiei matriceale, dupa momentul desprinderii materiei de energie, prin fenomenul deja cunoscut acum, de transcedere a particulei in unda, cu grad absolut de alegere.

– Acest tip de alegere l-am denumit ”Perpetuu” pentru ca nu depinde de starea materiei ci doar de energia cu care a fost informata materia, energie care provine din Campul informational al Constiintei Universale (Prime)

 Concluzia I la care am ajuns este ca libertatea alegerii noastre (prezenta in planul nostru ca buna/rea)  nu poate fi decat de sorginte divina și are ca scop final readucerea noastra … Acasa.

Concluzia II – Sa fie oare efectul unei superpozitii cuantice? : ”77. Iisus a spus: Eu sunt lumina aceea care este asupra tuturor. Eu sunt totul si totul vine de la mine si totul ajunge la mine. Despicati un lemn si eu sunt acolo, ridicati o piatra si ma veti gasi acolo.” (Evangheliile apocrife – Evanghelia dupa Toma)

Concluzia III – Daca Dumnezeu poate fi peste tot, datorita partii in care se regaseste intregul si a superpozitiei cuantice … cred ca putem onora Craciunul fiecare, in fiecare zi!

***

(Ultimul capitol – Capitolul VI -Alegerea privita prin 7 paliere de Constiinta (atât pot eu)

Despre qwykx

perfectibila de tot ce ma inconjoara de la natura pana la un semn de carte, in centrul carora se afla oamenii iar deasupra tuturor dragostea lui Dumnezeu
Acest articol a fost publicat în APAR LUCRURILE IN CARE CRED și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.