Nocturna – Bras in Coexistent

Valtoarea n-o poti controla. Ajuns  la marginea ei, fie, cei care si-au dezvoltat masa musculara fac doar un bras de 4 ori mai vanjos si devin centrifugi alegand instinctiv intoarcerea arbitrara inspre multime. Fie, te lasi  in voia  fortei centripete, controland aerul. Tragi aer in piept si-l retii  pana in capatul ei cel mai afund, acolo unde intervine nemiscarea, lipsa oricaror curenti. E locul de unde iti poti dirija emersia controland aerul expirat.

Privind in oglinda unii spun ca atractia gravitationala spre centrul unei gauri negre ar descompune materia. Rămasă fără combustibil, gravitaţia ar învinge presiunea din interior şi astfel, forma ei stabilă nu mai poate fi menţinută. Materia  se prăbuşeşte în interiorul său, în timp ce alte straturi ale sale sunt aruncate în spațiu. Miezul rămas se prăbușește într-o singularitate, un loc de o densitate infinită și aproape fără niciun volum.

Altii, cred că centrul ei e locul unde timpul si spatiul se unesc (trecutul,  prezentul  si  viitorul  sunt continute simultan in acelasi spatiu). De aici si consecintele: inutilitatile –  impresiei (cert/incert), regresiei, progresiei temporale si incapacitatile,  etc. . . In fapt, un univers paralel  in care coexistam pana la individualizarea  (chiar si a unei multimi), intr-o singularitate. Singularitate pe care insa n-o  putem constata in acest univers, ci in celalalt, din care provenim. Neajunsul ar fi ca in universul de provenienta nu putem constata si coexistenta.

Ce ne-am dori sa constati? / Ce ne-am dori sa constat?

Despre qwykx

perfectibila de tot ce ma inconjoara de la natura pana la un semn de carte, in centrul carora se afla oamenii iar deasupra tuturor dragostea lui Dumnezeu
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.