De ce ”boicot vot” e cea mai mare țeapă ever

Voi explica cat de simplu pot.

Ca sa poti schimba ceva nu-ti place intr-o guvernare sau alta, sau in toate guvernarile indiferent care sunt acelea,  trebuie sa faci bine tu ca cetatean sa te asiguri ca cei pentru care votezi vor ajunge in parlament. Pentru ca acolo se propun si se adopta legi. Mai departe, executivul, le aplica, adica guvernul prin ministrii sai si presedintele care are  ocazia sa intoarca o lege inapoi in parlament daca nu-i place. (asta ar fi grosso-modo mecanismul). Legea aplicata inseamna tot: putere si un intreg arsenal de institutii obligate sa le aplice. Ori, acum noi discutam despre faptul ca unele dintre aceste legi ne pot costa LIBERTATEA, SANATATEA FIZICA si PSIHICA si chiar VIATA. De aceea discutia despre a vota sau a nu vota, de a boicota votul,  putea fi aplicata oricand dupa 89 in tara noastra si pana in prezent, dar NU ACUM.

O mare masa de oameni nemultumita a simtit sa-si manifeste nemultumirea si s-o clameze  cu hotarare. La momentul oportun a aparut si liderul care a cules-o  si a ajutat-o sa se exprime. Numai ca dupa ce si-a exprimat-o, intelectual fiind, a stiut s-o gareze, tragand-o pe linie moarta: ”BOICOT VOT!

Ce a rezultat din asta? Concret din punct de vedere al schimbarii, nu? ca doar pentru asta s-au strans. Rezultatul? Bomba a fost dezamorsata. Ba mai mult, chiar daca nu faceau nimic ci doar ce-i taia capul tot era mai bine. Fiindca numele lor acum raman disponibile (la o adica, vezi masina de vot din SUA). Sau voturile lor care puteau amenda fie si prin punerea  stampilei peste tot, sau pe cei care nu aveau nicio sansa, daca nu cunosteau alta optiune sau nu le doreau pe cele existente, vor ajuta practic la realegerea celor care au mai multe voturi.

Nu exista sansa ca actiunea de a boicota votul  sa rezolve ceva pentru cei neangrenati in partide fiindca chiar daca toata populatia neafiliata n-ar vota, toti cei care sunt in partide se vor duce si vor vota, si ghici ce? vor iesi cu cea mai mare usurinta, conform ponderei lor exacte, numeric vorbind.

Singura ratiunea a miscarii ”Boicot vot!” este aceasta: sa nu votam ”ca sa le dam o palma celor care ne conduc”. Mai frate, am trait s-o aud si pe asta. O sa moara toate partidele de jenă.

Orgoliu mai mare, prostie mai multa sau intentie mai machiavelica ca asta n-am mai vazut pana acum.

Prin urmare, ganditi-va la cine a facut fapte concrete, a produs schimbari concrete, chiar de unul singur/singura,  si-a pus in joc libertatea, viata proprie si a familiei si si-a asumat chiar puscaria si moartea pentru schimbarea vietii in substanta ei: libertatea sanatatii si a adevarului ei si chiar al mortii, (ajutand oamenii sa cunoasca adevarul despre moartea rudelor si sa-i ingroape crestineste), libertatea  credintei, libertatea cuvantului si in prmul rand scoaterea copiilor din trauma incarcerarii lor in izolete daca ar fi fost gasiti pozitiv la testul Covid. Un om fara putere, doar cu puterea data de dumnezeu si a cunoasterii legii. S-a inscris intr-un partid, singurul care a primit-o,  fiindca numai asa putea ajuta la schimbarea legilor in Parlament.

Si duceti-va la vot, indiferent cum va fi, fraudat sau nu, dati-i o sansa, fiindca palmele in obrazul altora, fie chiar si morale nu vor mai rezolva absolut nimic. E prea tarziu.

Despre qwykx

perfectibila de tot ce ma inconjoara de la natura pana la un semn de carte, in centrul carora se afla oamenii iar deasupra tuturor dragostea lui Dumnezeu
Acest articol a fost publicat în APAR LUCRURILE IN CARE CRED. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.